News

Symbol tekent voor partnerschap

by | May 24, 2022

Symbol en OBM Dynamics B.V. zijn verheugd om hun partnerschap aan te kondigen bij het aanbieden van Organizational Behavior Management (OBM) Foundation Level Trainingen.

Symbol is een nieuwe Certified Partner van OBM Dynamics geworden om de OBM Foundation Level Training onder licentie in Nederland te verkopen en te leveren. Symbol erkent OBM als een sterke en natuurlijke uitbreiding van hun portfolio. Na het opbouwen van een succesvol bedrijf in continu verbeteren omarmt Symbol OBM om ervoor te zorgen dat leiders in organisaties het belang van gedragsbeheer van organisaties begrijpen.

OBM helpt leiders en influencers bij het ontwerpen van praktische strategieën die kunnen worden gebruikt om gedrag te veranderen. Het stimuleert methoden om de menselijke prestaties te verbeteren, wat leidt tot een verbetering van de bedrijfsdoelen. De driedaagse Foundation training is een hands-on cursus, gebaseerd op een verscheidenheid aan wetenschappelijke bronnen. Examen en certificering van OBM-trainingsdeelnemers wordt verwerkt door APMG International, de certificeringspartner van zowel OBM Dynamics als Symbol.

Dick Theisens, directeur van Symbol: “Wij ondersteunen jaarlijks tientallen bedrijven met (Lean) transformaties en met het uitrollen van nieuwe methodes om het continue verbeterproces te ontwikkelen. Denk daarbij aan problem solving en dagelijkse standup meetings. De methodes zelf zijn in beginsel helder en duidelijk. Echter, in de uitvoering hangt het succes vaak samen met de cultuur binnen een organisatie en het gedrag van de mensen. OBM geeft ons extra handvatten om het juiste gedrag te helpen ontwikkelen, en daarmee ook het succes van onze aanpak. We zijn erg enthousiast over de eerste ervaringen met OBM.”

Organizational Behavior Management is een wetenschap om prestaties te optimaliseren
Herhaald onderzoek heeft aangetoond dat in maar liefst 70% van de organisatieveranderingsprogramma's niet alle doelstellingen worden gerealiseerd. In ongeveer 60% van die gevallen wordt 'Gedrag' als oorzaak genoemd. Door te begrijpen hoe ze gedrag kunnen beïnvloeden, kunnen managers hun medewerkers op de werkvloer beter gaan begrijpen, door een cultuur te vormen die bijdraagt aan het bereiken van strategische doelen zoals verbeterde klanttevredenheid.

Organizational Behavior Management (OBM) is een wetenschappelijk bewezen methode voor het optimaliseren van prestaties van de organisatie, waarbij een 'zevenstappenprotocol' wordt gecombineerd met harde data en een focus op het stimuleren en versterken van positieve gedragsveranderingen. De 'zeven-stappen' omvatten het bepalen van pinpoints, het ontwikkelen van een meetsysteem en het ontwerpen en implementeren van een oplossing.

OBM wordt al meer dan 40 jaar wereldwijd met succes gebruikt en heeft een bewezen staat van dienst in het verbeteren van prestaties van de organisatie in iedere bedrijfstak, in honderden gerapporteerde gevallen, door zich te concentreren op zowel resultaten als gedrag in plaats van alleen resultaten.

Joost Kerkhofs & Robert den Broeder (Founders & Directors, OBM Dynamics B.V.) zeggen: "Mensen houden van verandering! Als ze er maar zelf baat bij hebben! De training en certificering is gebaseerd op een schat aan wetenschappelijke studies, die laten zien hoe gedrag van invloed kan zijn op organisatorische veranderingen.

We hebben honderden leiders en influencers in Nederland opgeleid. Sinds 2010 hebben we een indrukwekkend aantal cases verzameld over hoe OBM met succes publieke en private organisaties heeft geholpen om hun doelen te bereiken. Deze cases hebben aangetoond dat gedrag de sleutel is tot het succesvol toepassen van best practices, frameworks en managementfilosofieën zoals Agile, DevOps, Scrum en Lean.  We kijken ernaar uit om samen te werken met Symbol om het gebruik van OBM uit te breiden."

Over Symbol

Symbol (http://www.symbol.nl/) verbetert de concurrentiepositie en efficiency van organisaties door het geven van advies en training op het gebied van organisatieontwikkeling, procesverbetering, kwaliteitsmanagement en verandermanagement. Ze maakt hierbij veelal gebruik van Lean en Six Sigma methodieken, in een uitgekiende balans. Door deze methodieken hand in hand te laten gaan en met een stevige competentie op beide elementen weet Symbol zelfs de meest complexe problemen op het gebied van verbeterstrategie en in verbeterprojecten op te lossen. Dat de Symbol-aanpak aanspreekt en tot resultaat leidt blijkt ook uit de klantwaardering van maar liefst een 8,6, een waardering die nog ieder jaar toeneemt. Daarbij kan Symbol inmiddels bogen op spraakmakende projecten.

Symbol beschikt over het NRTO-keurmerk. Dit is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt.

Contact: Gerbrand Eisink, Business Development Manager: +31 (0)6-21477405 |

E: gerbrand.eisink@symbol.nl

Over OBM Dynamics
OBM Dynamics B.V. ontwerpt, ontwikkelt en distribueert educatieve producten op het gebied van Organizational Behavior Management (OBM) wereldwijd via haar eigen netwerk en dat van haar gelicentieerde partners.  Het traint en certificeert ook OBM-instructeurs in samenwerking met APMG International.

Contact: Joost Kerkhofs, mede-oprichter & directeur T: +31 (0)85-1308563 |

E: j.kerkhofs@obmdynamics.nl

 

 

Latest News

Partnership signed with D.P.M.

OBM Dynamics and DPM Services have signed a partnerschip for the delivery of OBM Foundation Level Trainings. DPM recognises OBM as a strong and natural extension of their portfolio. Having built a successful business in IT Service Management consultancy and ITIL and Service Excellence training, they are embracing OBM to ensure leaders in organizations understand the importance of organizational behavior management.

Enjoy-ACE verwelkomd als nieuwe partner

Enjoy-ACE en OBM Dynamics B.V. zijn verheugd om hun partnerschap aan te kondigen bij het aanbieden van Organizational Behavior Management (OBM) Foundation Level Trainingen.

OBM Practitioner Certification now available

OBM Dynamics and APMG International are pleased to announce that OBM Practitioner Level Training and Certification are now available. Building on the popularity of the OBM Foundation product, delegates are now able to order practical follow-up training.